Hoe werkt Socialdebt?

You made it. Je hebt ons gevonden. Met Socialdebt brengen we je van – €2500 schuld naar 0. Vervolgens maken we de stap naar je toekomst, een bestaan met zekerheid. Daar hoort een spaarpot bij, zodat je ook bij onverwachte uitgaven de rust kunt bewaren. Lees op deze pagina hoe wij dit samen doen. 

Hier staan wij voor

Wij geloven niet dat de oplossing voor het niet kunnen betalen van een rekening is om deze rekening duurder te maken. Daarom doen wij het anders. Bij ons staan al je rekeningen op één plek en je betaalt nog maar één instantie. Zonder boetes en verhogingen, mét meer tijd en ruimte om af te lossen.

Een geldreis met perspectief

 1. Eerst uit de schulden
  Dat is het belangrijkste. Alleen zo kun je rust in je hoofd krijgen.
 2. Rust en een adempauze
  Door je schuld op je eigen tempo af te lossen is er meer ruimte om na te denken over wat je nodig hebt.
 3. Sparen en besparen
  Denk aan het verlagen van huurlasten, minder take-out en je rekeningen op tijd betalen. Natuurlijk krijg je persoonlijke begeleiding, op een manier die jij fijn vindt.
 4. Bouwen aan je toekomst
  Basis leggen om te sparen. Dat hoeft niet alleen! Samen met Socialdebt bouwen we aan een financieel stabiele toekomst waarin je kan durven dromen.

Lees hieronder hoe jouw pad eruit ziet. Wil je liever direct starten?

Zo werkt het

Na een persoonlijke onboarding volg je deze stappen:

 1. Je gaat naar onze app
  Je downloadt onze app en je meldt je aan.
 2. We leren elkaar kennen
  We kijken naar jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden om een realistisch aflossingsplan te berekenen. In de app heb jij overzicht welke rekeningen via Socialdebt afgelost kunnen worden. Zo weet je waar je aan toe bent.
 3. Binnen vijf dagen worden jouw rekening(en) door ons betaald
  Vanaf nu kun je zonder boetes of verhogingen aflossen op jouw tempo. Dit doe je bij ons, je hebt niet langer te maken met andere instanties. Tijdens dit proces staan wij altijd voor je klaar, je krijgt bij ons persoonlijke, online begeleiding. Je leest verderop deze pagina wat je van deze begeleiding kunt verwachten. En leuk om te weten… aflossen wordt bij ons beloond! Denk aan het krijgen van cadeaukaarten of korting op jouw rekeningen.
 4. Al je schulden afgelost?
  Goed gedaan! Ook nu kan je op ons blijven rekenen. We bouwen graag samen aan jouw schuldenvrije toekomst.
Starten met Socialdebt

Onze online begeleiders geven je een boost

De mensen die je begeleiden vanuit Socialdebt zijn er voor jou. Wij ondersteunen je met het terugbetalen van je schulden en proberen ervoor te zorgen dat je beter begrijpt hoe het zit met je geld. En dat niet alleen, we zijn er ook gewoon als je een luisterend oor nodig hebt. Samen vieren we successen. Gaat het even niet zo lekker? Ook dan zijn wij er voor je.

Tijdens onze kennismaking stellen we je een aantal vragen. Dit doen wij om meer over jou te weten te komen. Dit helpt ons bij het bepalen hoe wij je het best kunnen ondersteunen. We stellen vragen over jou en je huidige situatie, en over jouw schuld(en). Natuurlijk is dit ook een moment waarop jij al je vragen aan ons kunt stellen. En belangrijk, je moet niks. Je zit nergens aan vast tijdens of na dit gesprek.

Heb je beginnende of hogere schulden? Twijfel je of we jou kunnen ondersteunen?

Verderop deze pagina zie je precies wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Van schulden naar spaargeld

We pakken het stap voor stap aan. Eerst zorgen we voor een goed aflossingsplan en betalen wij jouw rekeningen. Vervolgens werken we aan je financiële vaardigheden met een persoonlijke jongerenbegeleider, terwijl jij in jouw tempo aflost. Eenmaal schuldenvrij focussen we op je toekomst.

Goed (betaal)gedrag wordt beloond

Logisch toch?! Vinden wij wel. Daarom krijg je beloningen bij goed (betaal) gedrag. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld boodschappentegoed, een OV-kaart met saldo of korting op je schuld.

Zo kunnen wij je ondersteunen

Heb jij ondersteuning nodig? Dit kunnen wij voor je doen:

Mijn schulden zijn tussen de € 0 en € 2500
Goed nieuws! We kunnen je volledige schuld opnemen en je krijgt ondersteuning van een van onze jongerenbegeleiders.

Mijn schulden zijn tussen de € 2500 en € 7500
We kunnen een gedeelte van je schuld overnemen en je krijgt ondersteuning van een van onze jongerenbegeleiders.

Mijn schulden zijn meer dan €7500
We kunnen je in dit geval op weg helpen. Dat doen we door een betaalpauze voor je te regelen en je door te verwijzen naar partners die jou beter kunnen begeleiden.

Neem contact op

Onze impact

Hier zijn we als Socialdebt ontzettend trots op. Dit is wat wij al hebben bereikt.
7
594
110
205.000,-

Vragen?

Het team van Socialdebt denkt graag met je mee. Whatsapp 010-3220458 of stuur een mailtje naar hallo@socialdebt.nl, je hoort dan snel van ons terug.

Jamal Oulel Initiatiefnemer