Leven zonder schuld.

Het aantal jongeren met problematische schulden is in de afgelopen 5 jaar met 70% gestegen naar 34.000 jongeren per jaar. Rotterdam, waar Socialdebt is opgericht, is daarmee de ‘schuldenhoofdstad van Nederland’ met circa 10.000 jongeren met problematische schulden. Hiervan is 92% niet in beeld is bij de gemeente.

Ben jij een van deze jongeren? Weet dat je niet alleen bent. Socialdebt begeleid je naar een leven zonder schuld. 

Direct aan de slag
"Zonder die last op je schouders vooruit gaan."

Onze missie

Maar liefst 59% van alle jongeren in Nederland kampt met financiële problemen. En dat is niet zo gek, want jongeren zijn een financieel kwetsbare doelgroep.

Jongeren hebben steeds vaker (ongewild) een flexibel contract. Ook komen ze vaak in contact met allerlei consumptieve verleidingen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om later te betalen. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om uitgaven te doen die niet binnen het budget passen. Misschien herken je dit zelf ook wel?

En als je in de schulden komt, is er nog een probleem. Het huidige incassosysteem zorgt ervoor dat jouw schulden heel snel, heel hoog kunnen oplopen. Dit komt doordat er bij het niet betalen van rekeningen boetes en verhogingen worden opgelegd. Hierdoor is het al snel onmogelijk om je geldzaken op orde te krijgen. Met alle gevolgen van dien.

Daarom hebben wij Socialdebt opgericht. Wij ondersteunen jongeren met schulden naar een schuldenvrije toekomst.

Rechtvaardig, persoonlijk en zonder verhogingen en boetes.

Belonen in plaats van straffen

Onze missie is om ervoor te zorgen dat er tegen 2030 niet meer verdiend wordt aan schulden. Waar anderen bijdragen aan schulden, lossen wij ze juist op.

Dit doen wij vrij letterlijk. Wij nemen schulden over van de schuldeisers en verminderen het aantal openstaande rekeningen tot één overzichtelijke maandelijkse betaling.

Je lost daarna bij ons af. En houd jij je aan het aflossingsplan, dat speciaal voor jou is berekend? Dan word je bij ons beloond. Met kortingen op je rekeningen, of bijvoorbeeld een cadeaukaart voor boodschappen. Zo maken wij aflossen zelfs leuk.

Benieuwd naar ervaringen?

Onze impact

Hier zijn we als Socialdebt ontzettend trots op. Dit is wat wij al hebben bereikt.
7
594
110
205.000,-

Wij staan voor je klaar

Dit doen we door naar je te luisteren en te ondersteunen waar nodig. Op verschillende vlakken van jouw leven. Benieuwd wie wij zijn? Maak kennis met ons team!
Jamal Initiatiefnemer
Willem Bestuur
Patricio Bestuur
Charmelle Jongerenbegeleider
Makeda Onderzoek Coordinator
Miguel Jongerenbegeleider
Melanie Jongerenbegeleider
Zaineb Jongerenbegeleider
Silke Jongerenbegeleider
Machiel Expert panel
Barbara Expert panel
Mirre Expert panel
Matthijs Raad van Advies
Rogier Raad van Advies
Laura Raad van Advies

Vragen?

Het team van Socialdebt denkt graag met je mee. Whatsapp 010-3220458 of stuur een mailtje naar hallo@socialdebt.nl, dan hoor je snel van ons terug.

Jamal Oulel Initiatiefnemer

We werken samen met: