Leven zonder schuld.

Uit onderzoek van onder andere het Nibud blijkt dat de schuldenproblematiek onder jongeren het snelste groeit. Zo is het aantal jongeren met problematische schulden in vijf jaar tijd met 70% toegenomen naar 34.000 jongeren per jaar en telt Nederland naar schatting 400.000 jongeren met problematische schulden. Dit moet anders vinden wij. Waar anderen helpen bij schulden, lossen wij ze op.

In één klap je schulden kwijt
Jaarlijks zorgt de incassobranche voor ruim 1 miljard aan nieuwe schulden

Waarom is socialdebt juist nu zo belangrijk

Bovenstaande is nog maar het topje van de ijsberg. Want tel je daarbij de jongeren met beginnende schulden op, dan is de huidige schatting dat maar liefst 59% van alle jongeren in Nederland kampt met financiële problemen. En dat is niet zo gek, want jongeren zijn een financieel kwetsbare doelgroep. Ze hebben steeds vaker (ongewild) een flexibel contract en staan bloot aan allerlei consumptieve verleidingen die het steeds makkelijker maken om uitgaven te doen die niet bij hun bestedingsruimte passen. 

Maar dit is niet het enige probleem. Ook het huidige incassosysteem (WIK en BTAG) zorgt ervoor dat schulden buitensporig snel kunnen oplopen, waardoor het voor jongeren al snel onmogelijk is om hun geldzaken op orde te krijgen. Met alle gevolgen van dien.

Belonen in plaats van straffen
Onze missie is om ervoor te zorgen dat er tegen 2030 niet meer verdiend wordt aan schulden. Waar anderen helpen bij schulden, lossen wij ze op. Vrij letterlijk. Dat doen we door schulden over te nemen van de schuldeisers en het aantal openstaande rekeningen te reduceren tot één overzichtelijke maandelijkse betaling. Dynamische aflossingsplannen, een beloningssysteem en géén boetes, kosten en rentes zorgen ervoor dat jongeren bij social debt alle ruimte krijgen om zelfstandig en menswaardig uit de schulden te komen. We zijn daarom in eerste instantie een fintech oplossing en sluiten met ons partnernetwerk aan op de lokale hulpverlening. Waar onze expertise stopt verwijzen wij door naar ervaren maatschappelijke partners die kennis hebben van budgetbeheer tot het vinden van een (bij)baan of te werken aan achterliggende problematiek.

Waarom Social Debt?

Hoe draagt Socialdebt bij aan het verminderen van de schulden-problematiek rondom jongeren? 
Bekijk de video.

Onze impact

Hier mogen wij en onze investeerders en partners trots op zijn. Dit is wat wij tot nu toe hebben bereikt.
102
495
414
177500,-

Wij helpen jou financieel stabiel te blijven.

Dit doen we door naar je te luisteren en je te helpen op verschillende vlakken van jouw leven.
Jamal Oulel Founder
Patricio de Boom Founder
Willem Los OnsBank
Rogier Dedert COEO Inkasso
Matthijs Bolkenstein Meijburg Legal
Machiel Oskam Online Department

Vragen?

Het team bij Socialdebt denkt graag met je mee. Bel 010-3220458 of stuur een mailtje naar hallo@socialdebt.nl

Jamal Oulel Initiatiefnemer
Leven zonder schuld. Wil je helpen en een vrijwillige bijdrage leveren? Stuur ons een bericht.
Help mee