Socialdebt voor werkgevers

Meer dan zestig procent van de werkgevers in Nederland heeft medewerkers in dienst met schulden. Ondersteun jouw medewerkers om schuldenvrij, financieel gezond en vitaal te blijven. Dan blijven ze duurzaam inzetbaar. 

Schuldpreventie als secundaire arbeidsvoorwaarde
Een werknemer met schulden kost gemiddeld €13.000

Hoe socialdebt werkt voor werkgevers

Meer dan zestig procent van de werkgevers in Nederland heeft medewerkers in dienst met schulden. Een groot deel daarvan zijn jongeren tussen de 18 en 26 jaar. Socialdebt helpt deze jongeren bij het aflossen van hun schulden en het bieden van perspectief op de toekomst. 

Als HR-medewerker heb je een belangrijke rol als het gaat om vitaliteit van je medewerkers. De onrust, stress, relatieperikelen en ziekte die bij schuldenproblematiek komen kijken, hebben voor jou als werkgever directe gevolgen. Denk aan uitval en loonbeslagen.

Hoe werkt het?
Socialdebt werkt als volgt: Eerst wordt het schuldenprobleem opgelost door een aflossing aan alle schuldeisers. Dat voorkomt erger en schept meteen rust. De jongeren worden vervolgens gestimuleerd om ander financieel gedrag te laten zien. Bijvoorbeeld door op tijd nota’s te betalen, op tijd af te lossen of drie keer achter elkaar af te lossen. Hiervoor worden ze ook beloond. Regelmatig wordt er met ze ingecheckt via onder andere WhatsApp en videocalls. Op die momenten krijgen jongeren één-op-één coaching van experts met als uitganspunt financiele weerbaarheid en vitaliteit. De onderliggende methodiek van het platform is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT). Het gaat erom stapjes vooruit te zetten. Dat mogen ook kleine stapjes zijn.

Inzetten op schuldpreventie levert op korte termijn geld op. Socialdebt biedt een innovatieve manier om schuldpreventie in bedrijven makkelijk door te voeren: een gepersonaliseerde methode en platform waarmee beginnende schulden meteen worden afgelost en die de jongeren vervolgens perspectief biedt dankzij positieve prikkels. Dat is belangrijk om uit de schulden te komen én te blijven.

 

Neem contact op

Waarom socialdebt?

Hoe draagt socialdebt bij aan het verminderen van de schulden-problematiek rondom jongeren? 
Bekijk de video.

Onze impact

Hier mogen wij en onze investeerders en partners trots op zijn. Dit is wat wij tot nu toe hebben bereikt.
71
495
314
177500,-

Wij helpen je medewerkers om financieel stabiel te blijven.

Dit doen we door te luisteren naar je werknemers en te helpen bij het aflossen van hun schulden.
Jamal Oulel Founder
Patricio de Boom Founder
Willem Los OnsBank
Matthijs Bolkenstein Meijburg Legal
Machiel Oskam Online Department

Vragen?

Het team bij socialdebt denkt graag met je mee. Whatsapp 010-3220458 of stuur een mailtje naar hallo@socialdebt.nl

Jamal Oulel Initiatiefnemer