Armoede is niet je eigen schuld

320.000 jongeren zitten ernstig in de financiële problemen. Met €250.000 lossen we samen de schuld af van 100 jongeren.

Help mee vanaf € 2,50

Interventie voor beginnende schulden

Socialdebt is een laagdrempelige interventie voor beginnende schulden tot € 2.500,- ter voorkoming van problematische schuld.

Schulden
regeling binnen twee dagen

Socialdebt zorg binnen twee dagen voor een schuldenregeling, waarbij 8-12 weken nu de standaard is.

Het voorkomen van nieuwe schulden

Met data en regelmatige check-ins signaleren we in een vroeg stadium obstakels bij het aflossingsproces.

Hoe Socialdebt werkt

Leven zonder schuld

Schulden vormen een enorme last voor jongeren en belemmeren hun kansen op een goede toekomst. Door hun schulden over te nemen, geven we hen een nieuwe start en de kans om financiële vaardigheden te leren. Jouw hulp, wanneer je het kunt missen, maakt dit mogelijk en geeft jongeren een betere toekomst. Samen maken we een verschil.

Dit zijn de verhalen van onze jongeren

Dimitri kreeg weer ruimte om te solliciteren

“Wanneer ik geld overhoud kijk ik in mijn overzicht en los ik de kleinste schulden af.”

Lees het verhaal van Dimitri op vn.nl

Suaila loste al haar schulden af en kan nu sparen en op zoek naar een betere baan

Socialdebt biedt een laagdrempelinge interventie bij beginnende schulden.

Lees het verhaal van Suaila

Stacy voelt zich weer mentaal fit na het aflossen van haar schuld

“Op een gegeven moment wordt het gewoon een enorme drempel. Ik werd er echt depressief van.”

Bekijk het verhaal van Stacey

Schuld is een verdienmodel met enorme maatschappelijke schade

We hebben de cijfers op een rij gezet.
320.000
1 miljard
1 op de 5
+70% in 5 jaar

Veelgestelde vragen? Wij hebben het antwoord.

  • Jouw donatie wordt volledig gebruikt ten goede van onze jongeren. Zo draag je bij aan ons schuldenfonds zodat wij schulden kunnen overnemen, maar ook aan beloningen bij goed aflosgedrag. Denk hierbij aan cadeaukaarten voor boodschappen en saldo voor de ov kaart. Daarnaast investeren wij ook in productontwikkeling, zodat wij blijvend jongeren kunnen ondersteunen op de best mogelijke manier.

  • Bij ons worden jongeren op persoonlijke wijze ondersteund bij het aflossen van hun schulden. Geen boetes meer, goed gedrag wordt beloond en wij kijken vooruit door met de jongeren aan de slag te gaan met hun toekomst. Denk aan beter leren omgaan met geld en het verhogen van de kans op een beter betaalde baan zodat de jongere juist kan sparen. Deze persoonlijke aanpak werkt, maar kost wel tijd en geld. Met jouw donatie maak jij een leven zonder schuld mogelijk. En dat is een rijk leven.

  • Ja, zeker! Naast eenmalig doneren is het ook mogelijk maandelijks of jaarlijks een donatie te doen aan Socialdebt. Stuur ons hiervoor een e-mail naar doneren@socialdebt.nl, dan helpen we je snel verder.

  • Wat goed om te horen. Wij zijn blij dat je ons als bedrijf wilt steunen. Dat helpt ons om zo nog meer jongeren te bereiken en ondersteunen. We komen graag in contact met je via doneren@socialdebt.nl zodat wij het doneren aan Socialdebt zo simpel mogelijk kunnen maken voor jouw bedrijf.

  • Wij snappen als geen ander dat je misschien niet de financiële ruimte hebt om te doneren. Wil je ons toch steunen? Je kunt bij ons diverse vrijwilligersfuncties bekleden. Zo kun je als jongerenbegeleider onze jongeren ondersteunen in hun reis naar een schuldenvrij bestaan. Ook zijn wij heel blij als je ons werk met anderen wilt delen, zodat wij zo veel mogelijk mensen en bedrijven bereiken.

Klaar om een leven te verrijken?

Wil jij deel uitmaken van onze missie? Met jouw donatie maak je leven zonder schuld mogelijk. En dat is een rijk leven. Geef wat je kunt missen. zodat wij schulden kunnen overnemen en jongeren ademruimte kunnen geven.

Hoeveel wil je doneren?

We werken samen met: