We doen het samen

Zullen we kijken hoe we samen jongeren met financiele zorgen kunnen ondersteunen? Tijdens een kennismaking laten we graag zien hoe onze app jongeren ondersteunt bij hun financiële uitdagingen, bespreken we de impact hiervan en kijken we graag hoe jij hier een rol in kunt vervullen. 

Kennismaking plannen

Socialdebt als eerste aanspreekpunt voor jongeren

Interventie voor beginnende schulden: We bieden een interventie specifiek gericht op beginnende schulden, waardoor we snel kunnen ingrijpen en voorkomen dat schulden verder oplopen. Wij geven jongeren regie om zelf uit de schulden te komen en bieden een (online) omgeving van overzicht, rust en ruimte.

Schuldenregeling binnen 5 dagen: Met onze aanpak komen wij al binnen enkele dagen met een schuldenregeling, waardoor jongeren snel aan de slag kunnen hun schulden aan te pakken, met onze laagdrempelige ondersteuning.

Vroegsignalering nieuwe schulden: We signaleren eventuele nieuwe schulden onder gebruikers van Socialdebt vroegtijdig. Dit stelt ons in staat snel in te grijpen en verdere financiële problemen te voorkomen met passende begeleiding en persoonlijke aandacht.

Vergroten van financiële weerbaarheid: Socialdebt is gericht op het vergroten van de financiële weerbaarheid van jongeren, zodat ze beter in staat zijn om met financiële uitdagingen om te gaan. Dit ondersteunt hen ook in het bouwen aan een schuldenvrije toekomst.

Waarom zijn wij nodig?

Maar liefst 59% van alle jongeren in Nederland kampt met financiële problemen. En dat is niet zo gek, want jongeren zijn een financieel kwetsbare doelgroep. Ze hebben steeds vaker (ongewild) een flexibel contract en staan bloot aan allerlei consumptieve verleidingen die het steeds makkelijker maken om uitgaven te doen die niet bij hun bestedingsruimte passen. Misschien herken je dit zelf ook wel.

Maar dit is niet het enige probleem. Ook het huidige incassosysteem (WIK en BTAG) zorgt ervoor dat schulden buitensporig snel kunnen oplopen. Bij het niet betalen van rekeningen worden boetes en verhogingen opgelegd, waardoor het voor jongeren al snel onmogelijk is om hun geldzaken op orde te krijgen. Met alle gevolgen van dien.

Daarbij komt het feit dat de meeste jongeren met schulden niet in beeld zijn bij de gemeente. Met Socialdebt brengen wij hier verandering in.

Dynamische aflossingsplannen, een beloningssysteem en géén boetes, kosten en rentes zorgen ervoor dat jongeren bij Socialdebt alle ruimte krijgen om zelfstandig en menswaardig uit de schulden te komen. We zijn daarom in eerste instantie een fintech oplossing en sluiten met ons partnernetwerk aan op de lokale hulpverlening. Waar onze expertise stopt verwijzen wij door naar ervaren maatschappelijke partners die kennis hebben van budgetbeheer tot het vinden van een (bij)baan of te werken aan achterliggende problematiek.

Doe jij mee?

Zo werkt het 

Ben je benieuwd hoe het proces er voor onze jongeren uitziet? Dat leggen wij op deze pagina uitgebreid uit.

Zo werkt Socialdebt

Onze impact

Hier zijn we als Socialdebt ontzettend trots op. Dit is wat wij al hebben bereikt.
7
594
110
205.000,-

Laten we kennismaken

Je hebt ons inmiddels wat beter leren kennen. Het lijkt ons leuk om kennis met jou te maken. Dan vertellen we je ook graag nog meer over Socialdebt én laten we zien hoe onze app jongeren ondersteunt bij hun financiële uitdagingen.

Ervaar de impact die wij maken zelf.

Daar wil jij toch ook onderdeel van zijn?

Kennismaking plannen

Vragen?

 

Het team van Socialdebt denkt graag met je mee. Whatsapp 010-3220458 of stuur een mailtje naar hallo@socialdebt.nl, dan hoor je snel van ons terug.

Jamal Initiatiefnemer

We werken samen met: